Hoe werkt het?

Testmelding doen in de app

Je kunt een testmelding doen om te kijken of je telefoon goed gekoppeld is aan de app. Dit doe je via een desktop of laptop via Mijn HartslagNu.

Als je inlogt op Mijn HartslagNu en het volgende doet, dan kun je een testmelding doen:

1. Log in op: https://mijnhartslagnu.nl/#/page/login

2. Ga naar App (op links in het menu)

3. Ga naar push notificatie instellingen (onder app)

4. Klik bij gekoppelde apparaten (rechts) op het gekoppelde apparaat. Op rechts zie je een gekoppeld apparaat. Zie je hier meerdere gekoppelde apparaten? Klik op een gekoppeld apparaat en klik op ‘Remove Device’ totdat alle apparaten weg zijn. Verwijder daarna de app, installeer de app opnieuw en log in. Herhaal dan de stappen vanaf stap 1 tot en met 3

5. Klik op test push notification (groene button)

6. Je ontvangt een testbericht!

Reanimatie cursus volgen?

Wilt u burgerhulpverlener worden, dan moet u eerst een reanimatie cursus volgen. Deze cursussen worden ook bij u in de buurt gegeven. U kunt de plaatsen vinden op de site van EHBO Drenthe Afdelingen – EHBO Drenthe

Hoe krijg ik een melding?

  • Iemand doet een melding van een hartstilstand via 112.
  • De meldkamer stuurt de benodigde ambulance hulpverlening naar het adres en met één druk op de knop wordt HartslagNu geactiveerd.
  • HartslagNu roept automatisch via een SMS of een App maximaal 30 hulpverleners op waarvan de helft voor directe reanimatie naar de patiënt wordt gestuurd en de andere helft wordt opgeroepen om een AED te halen en naar de betreffende locatie te gaan.
  • Een reanimatie moet binnen zes minuten worden gestart. Het AED-apparaat kan, indien nodig, worden ingezet.