Alarmering burgerhulpverleners tijdelijk aangepast

HartslagNu heeft het gebied waarbinnen burgerhulpverleners worden gealarmeerd voor een inzet, tijdelijk aangepast. Bij een melding wordt nu iedere aangesloten hulpverlener binnen een afstand van 1500 meter van de plaats van het slachtoffer opgeroepen, in plaats van alleen de burgerhulpverleners binnen de zogenaamde zes minutenzone.

Dit wordt gedaan in verband met een vervelende storing in het systeem dat de zes minutenzone bepaalt.
De alarmering van burgerhulpverleners gaat dus wel gewoon door en loopt ook geen vertraging op. Het kan alleen zijn dat er een grotere groep wordt opgeroepen, omdat er in een groter gebied wordt gealarmeerd.
Uiteraard wordt er door de leverancier hard aan gewerkt om de locatiebepaling voor de alarmering zo snel mogelijk hersteld te hebben, zodat alle functionaliteiten van HartslagNu weer optimaal benut kunnen worden.